Slpay menuTak jako každý rok i letos na Slapech bojují hráči v jednotlivých kolech Tour sv. Jana o lákavé ceny v podobě poukazů, zájezdů či letenek. Vítězové na prvních třech místech v celoročním žebříčku získají hodnotnou cenu v podobě golfového zájezdu dle vlastního výběru v předem daných hodnotách od společnosti CK NEMO & SELECTA provozovatele golfového portálu nemogolf.cz.

V průběžných kolech si pak jednotliví vítězové mohou odnést výborná a oceňovaná vína od společnosti VinoDoc s.r.o., knižní novinky od partnera Euromedia – Knižní klub, balíčky od společnosti Dermacol, poukázky na odběr zboží v obchodech Sanu Babu a další. Začalo se na Velikonoční pondělí (výjimečně, protože jinak se tour koná vždy v neděli po poledni) a v tuto chvíli je za námi už pět kol.
Sbírat body do celkového pořadí mohou hráči už jen ve dvou kolech – 10. září a na finále 15. říjná, které bude hodnoceno dvojnásobným počtem bodů. V současné chvíli se na předních třech příčkách průběžného pořadí postupně střídají Michal Valenta spolu se dvěma členy slapského klubu GCSVJ, Michalem Šimůnkem a Ivo Rindošem.

Ovšem i pro ty, kteří hrají jen pro radost a dobrý pocit má tato série příjemnou odměnu, a to v podobě tříchodových menu s dobrým vínem po hře. Na září je připraven předkrm v podobě pralinek z ricotty a slunečnicových semínek s červenou řepou, hlavní chod –pečený roastbeef s pepřovou omáčkou a ratatouille a jako dezert pošírovaná zázvorová hruška s karamelem a vanilkovou zmrzlinou.

K tomu na ochutnávku výborné víno pěstované výhradně a přímo na svazích italské sopky Etny – Etna Rosso "Barbazzale" DOC 2014, které je vyrobeno z autochtonních odrůd Nerello Mascalese a Nerello Cappuccio. Víno má mladistvě rubínovou barvu a krásnou elegantní vůni drobných peckovin a lesního ovoce s minerálním charakterem a nádechem kouřovitosti, chuť je svěží, šťavnatá, s rafinovanými tříslovinami a je také výborně hodnoceno: Robert Parker 90 bodů.

Na říjen pak je připraven závěrečný trojboj v podobě předkrmu, který obstará dýňová polévka s červenou čočkou a dýňovými semínky, jako hlavní chod se podává roláda z daňčí kýty na šípkové omáčce s karlovarským knedlíkem, vše podtrhne dezert – bratislavské rohlíčky se šlehačkou a čokoládovými hoblinami.

Menu doplňuje víno Primitivo di Manduria „San Gaetano" DOC 2015. Temné, téměř neprůsvitné víno hluboké purpurového roucha, vůně je mocná a plná lesních plodů – ostružin, borůvek, černého bezu... Bohatost ovoce je vyvážená kořenitostí z dubových sudů, ve kterých víno zrálo nejméně šest měsíců, pikantní kyselinkou a dobře integrovanými tříslovinami. Je příjemně hřejivé, s kouřovým nádechem doutnajících polínek, s dlouhotrvajícím odchodem.
Pokud patříte k těm, kdo hrají pro radost a máte rádi dobré jídlo, neváhejte a přihlaste se na některé ze dvou posledních letošních kol!

Zdroj: Golf Park Slapy sv. Jan


Související články:
Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle Buzz

Přihlášení Golf News


OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
350 Kč,-

Zahájen prodej voucherů 1fee2hráči na sezonu 2025, které umožňují na vybraných hřištích ve vymezeném čase po uhrazení jednoho fee hru dvěma hráčům. S ...