Horizont ilDal by se podle nich snad řídit kalendář. Předzvěstí astronomické zimy v Peci pod Sněžkou jsou již tradičně Gastronomické dny šéfkuchaře hotelu Horizont Jiřího Švestky, které již po dvanácté zpestří období před začátkem zimní sezóny ve SkiResortu Černá hora - Pec. Každoroční svátek skvělých pokrmů a vybraných vín letos proběhne o druhém adventním víkendu od 8. do 10. prosince.

 

 

Horizont J-SvestkaSnoubení pokrmů s víny
Vrcholem Gastronomických dnů bude sobotní večer 9. prosince. Připravena bude více než dvouhodinová degustace sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z vinařství Chateau Valtice.

Jednotlivé chody budou průběžně představeny šéfkuchařem Jiřím Švestkou (na snímku)  ve spolupráci s Markem Šťastným, ředitelem Chateau Valtice. Sobotní večer je určen hlavně těm hostům, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů najednou, a také se o nich něco dozvědět.
Jsme však připraveni i na hosty, kteří by sobotní degustaci nestihli. Ti si mohou v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované našim kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend, říká Karel Rada, ředitel hotelu Horizont.

 

Degustační menu pro 12. Gastronomické dny v hotelu Horizont (sobota 9. prosince)

Jemná krémová polévka z pečeného česneku s restovanými slaninovými krutony
Sylvánské zelené pozdní sběr 2015
Veltlínské zelené výběr z hroznů 2015

Bramborové rösti s lososem, šlehačkou s lososovým kaviárem a zastřeným křepelčím vejcem, doplněné koprovým olejem
Chardonnay výběr z hroznů 2015
Rulandské bílé výběr z hroznů 2015

Prsíčko a stehýnko z mladého kuřátka, připravované na přepuštěném másle s čerstvými bylinkami, podávané na chřestovém pyré s pórkem
Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2015
Ryzlink rýnský VOC Valtice 2015

Spider steak z telecího masa s fazolovým ragú a tuřínem pečeným na přepuštěném másle
Merlot pozdní sběr 2015
Frankovka výběr z hroznů 2015

Nočky z odpalovaného těsta na čokoládovém mascarpone s čerstvými fíky marinovanými v cukrovém roztoku a jadérky z granátového jablka v dezertním víně a medu
Aurelius pozdní sběr 2016
Rulandské šedé výběr z hroznů 2015

A na závěr cuvée Cabernet Sauvignon x Merlot výběr z hroznů 2015 barrique

Zdroj: TZ, Petr Žemlička


Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle Buzz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Přihlášení Golf News

Poradna

Nehratelný míč u krtince v křoví

Můj míč skončil v nehratelné pozici v hustém křoví, přitom však ležel na krtinci. Mám nárok na beztrestnou úlevu?

Poradna

TaylorMade Burner vs. Cobra Fly-Z

Dobrý den, Mám dotaz na faiwayové dřevo Taylor Made Burner? Mám možnost ho výhodně koupit. Myslíte si, že je lepší ne ...

OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
6000 Kč,-

Set želez Exotics EXi (5–PW), shaft UST Mamiya 40 F3 (flex R). Tradiční tvar, menší offset, maximální kontrola i délka. Skvělý poměr cena/výkon! ...