Gastronomické dny v hotelu Horizont tradičně zpestřují období před začátkem zimní sezóny v Peci pod Sněžkou, a to nejen hostům ubytovaným v Horizontu, ale zejména místním obyvatelům a návštěvníkům z regionu. Kuchařské umění a someliérské zkušenosti se budou vkusně doplňovat po celý třetí adventní víkend od pátku 9. do neděle 11. prosince, kdy proběhne již 11. ročník této akce.
Snoubení pokrmů s víny
Vrcholem letošních Gastronomických dnů bude sobotní večer 10. prosince a je určen těm, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů najednou, a také se o nich něco dozvědět. Těšit se mohou na více než dvouhodinovou degustaci sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská vína z Vinařství Na Soutoku a vína z Nového světa, která dováží společnost Vinicola, Břeclav. Jednotlivé chody budou průběžně okomentovány šéfkuchařem Jiřím Švestkou ve spolupráci s Karlem Průšou, jednatelem a hlavním technologem Vinařství Na Soutoku.
Víkendové menu
Kdo by sobotní degustaci nestihl, může si v HORIZONT café & restaurantu od pátku do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované místním kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend.
"Gastronomické dny jsou pro mě zpestřením obvyklé práce a hlavně mě těší přímý kontakt s hosty. Jsem vždy zvědav na jejich okamžité pocity a dojmy. Příprava je sice náročná, musíme vymyslet a odzkoušet tolik jídel, jako bychom připravovali nový jídelní lístek. A z nich pak vybrat ta, která budeme na Gastronomických dnech podávat. Zároveň je to však velká příležitost pro naše kuchaře, vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii," říká Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu Horizont.
Degustační menu pro 11. Gastronomické dny hotelu Horizont
sobota 10. prosince 2016
· Marinované plátky lososa zauzeného na třešňovém dřevě, zakápnuté limetkou a podávané s hočicovomedovým dipem
Rulandské modré BLONDE 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku
Chardonnay 2014, Gran reserva, Luis Felipe Edward, Chile
· Krém z čerstvého fenyklu podávaný s pošírovanými závitky z halibuta a mořské řasy
Sauvignon 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku
Torrontes CUMA 2015, Michel Torino, Argentina
· Frikasé z kukuřičného kuřátka s bílým vínem a zakysanou smetanou, dekorované smrži marinovanými v portském víně a servírované se žemlovým knedlíkem
Ryzlink rýnský 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku
Sauvignon blanc 2016, Peter Yealands Estate, Nový Zéland
· Vepřový bůček z mladého selátka konfitovaný s jablky a černým pivem a podávaný s lepenicí s kysaným zelím a škvarky
Svatovavřinecké 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku
Cabernet Sauvignon Black label 2014, Silverbooom , JAR
· Čokoládový dortík plněný borůvkami, doplněný smetanovým krémem a čerstvými borůvkami máčenými v cukrovém roztoku s medem
Dornfelder SWEET 2015, pozdní sběr, Vinařství Na Soutoku
Late Harvest 2013 ( Sauvignon blanc/Gewürtztraminer), Tarapaca, Chile
OBJEVTE SVŮJ HORIZONT ...
Kontakt: HOTEL****HORIZONT
Velká Pláň 141
542 21 Pec pod Sněžkou
tel.: +420 777 333 041
www.hotelhorizont.cz
|
Přihlášení Golf News
Kontakty
Redakce
Inzerce na www.golfinfo.cz
Inzerce v týdeníku Golf News
Inzerce v časopise Golf
Advertising in Golfinfo.cz in English
Advertising in Golf News in English
GOLF magazine profile in English
Profil časopisu Golf
Profil a ceník Ročenky Golf 2025/26
Profil Hot Travel Revue 2025
Profil Hot Equipment Revue 2025
Profil Hot Wellness Revue 2025
Austerlitz Golf Trophy 20.- 23.5.2025
Czech PGA Tour 2025
World Corporate Golf Challenge
Národní finále 13.8.2025
Kaskáda Golf Trophy 2.-5.10.2025
Grandfinále Czech PGA Tour 2025
CCB, spol. s r. o.
Okružní 19
638 00 Brno
šéfredaktor: Josef Slezák
e-mail: golfinfo@golfinfo.cz
mobil: +420 604 210 053
tel.: +420 545 222 774
RSS Sitemap Tvorba webových stránek Brno - Webservis © 2024. Všechna práva vyhrazena.
Zásady zpracování a ochrany osobních údajů.