Golfiq
ABF-interior

Pravidlo-24Pravidla říkají, že se má nejprve odstranit pohyblivá závada, a když se míč pohne, musí se vrátit zpět na původní místo. Co ale když hráč před odstraněním závady míč omarkuje? Co když hráč nepohne míčem při odstraňování závady, ale až následně při odstraňování markovátka? Anebo co když hráč míč při odstraňování závady přidržuje rukou, aby se nepohnul?

Když to vezmeme pozpátku, pak...

Přidržování míče při odstraňování pohyblivé závady je trestné. Hráč tímto postupem porušuje pravidlo 18-2 a musí si připsat jednu trestnou ránu.

Když hráč označí míč nejprve markovátkem, pak při odstraňování pohyblivé závady míčem nepohne, ale pohne s míčem až při odstraňování markovátka, nedopustil se žádného porušení pravidel, protože markovátko je samo o sobě také pohyblivá závada. Míč se musí vrátit na původní místo.

Z výše uvedeného vyplývá, že označení míče markovátkem před odstraňováním pohyblivé závady – i když není u pravidla 24-2 popsáno v doporučeném postupu – není trestné.


Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle Buzz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Přihlášení Golf News



Poradna

Úleva od psychického překážení

Hráčův míč leží jen několik centimetrů vedle spinkleru. Sprinkler mu ale nepřekáží ani v postoji ani ve švihu, pouze ...

Poradna

Garmin Approach S 60 versus Garmin Fenix 3

Dobry den. Mate zkušenosti s golfovou aplikaci (módem) u hodinek Garmin Fenix 3? Jaky je rozdil oproti specializovany ...

OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
6000 Kč,-

Set želez Exotics EXi (5–PW), shaft UST Mamiya 40 F3 (flex R). Tradiční tvar, menší offset, maximální kontrola i délka. Skvělý poměr cena/výkon! ...