V závislosti na poloze míčku, vzdálenosti a umístění vlajky mám v zásobě tři druhy ran z bankru. Standardní úder, kdy míček po dopadu trochu běží, ránu s velkou rotací, která vyletí vysoko a míč po dopadu rychle zastaví, a tzv. chunk and run, kdy míček letí trochu níž a po dopadu má větší doběh. Uvedené dělení ran je však pro potřeby rekreačních hráčů příliš komplikované, proto vám dám tři zásadní rady pro vyhrání míčku z bankru.
1. Základní postoj
Pro standardní ránu či úder s velkou rotací si míček v postoji umístím více dopředu a co nejvíce váhy přenesu na přední nohu. Ruce mám v založení trochu vzadu, takže jsou téměř za míčkem. Tím v levém zápěstí vytvořím úhel, který zvýší loft úderové plochy.
2. Hmotnost na přední noze
Jakmile jste zaujali správný postoj a nastavili hůl, udržujte hmotnost na předním chodidle i během švihu. Osobně preferuji široce otevřenou úderovou plochu, nicméně není to nezbytné. Líbí se mi také, když se v nápřahu dostanu do téměř vertikální pozice.
3. Úhle líce
V čem spočívá tajemství úspěšné rány z bankru? Řekl bych, že v udržení loftu líce po celou dobu až do momentu zásahu míčku. Abych toho docílil, snažím se udržet úhel, který svírá hřbet levého zápěstí, jakmile hůl klouže pod míčkem.
Foto: Globe Media/Reuters
|
Přihlášení Golf News
Kontakty
Redakce
Inzerce na www.golfinfo.cz
Inzerce v týdeníku Golf News
Inzerce v časopise Golf
Advertising in Golfinfo.cz in English
Advertising in Golf News in English
GOLF magazine profile in English
Profil časopisu Golf
Profil a ceník Ročenky Golf 2025/26
Profil Hot Travel Revue 2025
Profil Hot Equipment Revue 2025
Profil Hot Wellness Revue 2025
Austerlitz Golf Trophy 20.- 23.5.2025
Czech PGA Tour 2025
World Corporate Golf Challenge
Národní finále 13.8.2025
Kaskáda Golf Trophy 2.-5.10.2025
Grandfinále Czech PGA Tour 2025
CCB, spol. s r. o.
Okružní 19
638 00 Brno
šéfredaktor: Josef Slezák
e-mail: golfinfo@golfinfo.cz
mobil: +420 604 210 053
tel.: +420 545 222 774
RSS Sitemap Tvorba webových stránek Brno - Webservis © 2024. Všechna práva vyhrazena.
Zásady zpracování a ochrany osobních údajů.