sprinkler4-250Míček mi skončil na forgreenu, kousek od jamky. Chtěla jsem proto patovat, ale ve směru hry byl springler. Mohla jsem čerpat úlevu? Kdysi mi někdo řekl, že pokud chci patovat s forgreenu a ve směru hry mám springler, mohu čerpat úlevu. Pokud bych však chtěla chipovat, tak nárok na úlevu nemám...

Co se týká úlevy ve směru hry, vůbec nezáleží na tom, zda chcete patovat nebo chipovat, ale na tom, kde váš míč leží, popřípadě jaká jsou použita místní pravidla.
1) Podle golfových pravidel máte nárok na úlevu ve směru hry, pouze pokud váš míč leží na greenu, a tam už se springlery nedávají.
2) Pokud ležíte na foregreenu a v místních pravidlech se nic o springlerech u greenu nepíše, neexistuje žádný nárok na úlevu z překážení ve směru hry, ani když by patovací úder byl prokazatelně tou nejlepší možností.
3) Vždy se ale podívejte do místních pravidel či tzv. hard card. Vzorové místní pravidlo, které za určitých podmínek tuto úlevu umožňuje, totiž existuje a záleží jen na soutěžním výboru, zda ho pro turnaj aplikuje, či nikoli.

Zcela jiná situace nastává, pokud vám springler překáží v poloze míče, prostoru švihu nebo v postoji. V těchto případech máte nárok (pokud váš míč neleží v trestné oblasti) na beztrestnou úlevu podle pravidla 16 (Úleva od abnormálního stavu hřiště včetně nepohyblivých závad...)


Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle Buzz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Přihlášení Golf News



Poradna

Rozpor mezi hráčem a zapisovatelem

Dobrý deň prajem pán Slezák, prosím Vás, aké je pravidlo, alebo ako sa mám chovať v situácii,aká sa mi stala tento ví ...

Poradna

Žena, začátečník - nákup holí

Dobrý den, jsem úplný začátečník a ráda bych si pořídila své první vybavení. Na výběr je mnoho možností a nevím jaké. ...

OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
6000 Kč,-

Set želez Exotics EXi (5–PW), shaft UST Mamiya 40 F3 (flex R). Tradiční tvar, menší offset, maximální kontrola i délka. Skvělý poměr cena/výkon! ...