Poradna pravidla

Pekne pozdravujem pán Slezák. Prosím Vás môže mi na komerčnom dospeláckom turnaji robiť caddyho môj golfový tréner. Neviem nikde v pravidlách o tom nič nájsť. Veľmi pekne ďakujem za Vaše info. S úctou Peter

Dobrý deň prajem pán Slezák, prosím Vás, aké je pravidlo, alebo ako sa mám chovať v situácii,aká sa mi stala tento víkend na turnaji : po odohraní jednej 5-párovej jamky som zahlásil zapisovateľovi spoluhráčovi môj počet rán na jamke v počte 6 úderov.On mi ale povedal že si myslí že som mal 7 úderov. Tak sme si spätne prešli jamku vizuálne, ja som vedel ukázať všetky moje rany, on nie, len stále hovoril,že je nemožné zahrať 6 rán na tak ťažkej jamke. Nehádal som sa,chcel som udržať dobrú náladu vo flajte,ale veľmi rád by som vedel, kto má vlastne väčšie slovo a váhu, hráč alebo zapisovateľ...Po skončení turnaja mi ale tento hráč, ktorému som náhodou zapisoval práve ja a každé jeho skóre,ktoré i zahlásil po jamke, som poslušne zapísal do skórkarty, na terase pri podpisovaní kariet povedal, aby som mu na jeho karte odpočítal po rane na dvoch jamkách, že on si cestou spomenul,že mal tam menej rán. Tak som mu to prepísal a podpísal aj tie zmeny a dúfam že ho už nestretnem...Ale pre poriadok,k by sa mi to stalo znova,veľmi rád potrebujem vedieť aké sú pravidlá. Ďakujem pekne za pomoc S úctou Peter

Zdravím Vás. Na klubovom turnaji ma prišiel podposiť kamarát ako divák a chcel ísť s naším flajtom pár jamiek, spoluhráč z flajtu ho ale vykázal z ihriska,že mu bud vadiť. je nejaké pravidlo,ktoré to zakazuje,alebo povoľuje prosím Vás ? Kamarát išiel 100km potom domov po tomto odmietnutí.Ďakujem pekne. Peter

Dobrý den, zajímá mne zda lze upravit švihovou rychlost hole a posunutí těžiště blíže k hlavě (např driweru) pomocí olověných páskových závaží. Za odpověď předem děkuji a jsem s pozdravem Ing. Ladislav Krupár

Míček skončil v trestné oblasti (žlutá voda) tak, že do ní spadl odrazem od stromu z autu. Spojnice mezi místem přechodu do trestné oblasti a vlajkou by byla v autu. Může hráč dropovat míč na spojnici kamkoliv dozadu na spojnici vlajka – místo, kde míč leží v trestné oblasti nebo se musí vrátit zpět a ránu opakovat s jednou trestnou ranou? Míč leží na forgreenu a ve směru hry je kanálek nebo springler, který ovšem nevadí v postoji ani v nápřahu. Může hráč využít beztrestnou úlevu, jestliže hodlá z forgreenu patovat? Děkuji Renata Volná

Dobrý den. Míček mi skončil na forgreenu, kousek od jamky. Chtěla jsem proto patovat, ale ve směru hry byl springler. Mohla jsem čerpat úlevu? Kdysi mi někdo řekl, že pokud chci patovat s forgreenu a ve msěru hry mám springler, mohu čerpat úlevu. Pokud bych však chtěla chipovat, tak nárok na úlevu nemám. Mohl byste mi poradit. Děkuji

Platí pravidlo 13,1d o beztrestném pohnutí míčem i v případě,že při patování trefím soupeřův míček na grínu?

dobrý den, zahrál jsem míč přes vodní překážku na její hranu do prudkého protisvahu s vysokou trávou.Protože jsem nevěděl, zdali jej najdu zahrál jsem tedy provizi, která ležela půl metru od původního míče v také téměř v nehratelné pozici a druhou provizi na hřiště. Je možnost úlevy a který míč a jak budu počítat. Ani jeden míč nebyl ve vodě, byl před označením překážky žlutými kolíky.

Dobrý den, poslal jsem míč viditelně do autu. Můžu jít dropovat z místa, kde míč opustil hřiště s dvěma trestnými ranami? Děkuji

Dobrý den, prosím Vás o radu v těchto případech: 1. Může se člen soutěžního výboru a hlavní rozhodčí v jedné osobě účastnit turnaje?( jedná se o klasický turnaj na stablefordy) 2. Může hráč jít označit míček markovátkem aby mu nesjel dolu po greenu, když tím zdrží hráče, který je na řadě s ranou do stejného greenu ? Snad jsem to napsal pochopitelně děkuji

Strana 1 z 5

Začátek
Předchozí
1

Dotaz na pravidla

Přihlášení Golf News


OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
6000 Kč,-

Set želez Exotics EXi (5–PW), shaft UST Mamiya 40 F3 (flex R). Tradiční tvar, menší offset, maximální kontrola i délka. Skvělý poměr cena/výkon! ...