Před rokem a pár měsíci se otevřela na nejfrekventovanější české dálnici nová restaurace SIGNATURE. Stačilo jí půl roku na to, aby se o ní začalo mluvit, a to nejen jako o místě, které vzniklo z dlouhé roky rozestavěné budovy tyčící se nad dálnicí u sjezdu na Popůvky. Dva gurmánští srdcaři, Jíří Lešikar a Lumír Sendrei, se rozhodli zlepšit gastronomickou úroveň na D1 a dbají na každý detail – od pečlivého výběru dodavatelů přes netradiční prostředí i nádobí až po finální produkt na talíři.
V recenzích se o restaurantu píše, že vyrostl z mechu a týkového dřeva. To platí doslova, neboť dominantou interiéru je skandinávský mech zasazený do týkových „stromů" a mechových koberců, což kontrastuje s výhledem na pulzující dopravní tepnu. Povedený interiér pochází z dílny Pavla Kříže a architektonického studia KOMPLITS. „Pavel byl pro nás jasná volba, jeho práci jsme dobře znali a líbila se nám, přesto trvalo rok a půl, než byl návrh interiéru hotový," shodují se oba majitelé.
SIGNATURE má za cíl přinést do Brna uvolněný koncept restaurace v příjemném a stylovém prostředí s poctivou, pochopitelnou a zároveň zajímavou kuchyní. „Chceme vařit jen to, co dává smysl. Pro nás má význam nabídnout hostům raději čerstvého tuňáka ze Srí Lanky než mraženého pstruha, byť z lokálního zdroje," vysvětluje Jiří Lešikar.
„Kdybychom měli používat pouze místní suroviny, v zimě bychom nabízeli jen brambory a kořenovou zeleninu. Proto používáme kvalitní a čerstvé suroviny odkudkoliv. Můžete u nás ochutnat lokálního králíka, ale také čerstvou makrelu z Norska, která žila přirozeně," dodává šéfkuchař Pavel Veltruský.
Nejde ale o typ restaurace, kde za večeři necháte výplatu. Jídla se cenově pohybují někde kolem tří, čtyř stovek za porci. „Nejsme příznivci kuchyně, kdy najdete na talíři malý kousek jídla ve stylu „kostky ve skluzu". U nás se dávají poctivé porce," shrnuje Lešikar.
Pravidelně se tu jednu neděli v měsíci pořádají rodinné brunche. Pro děti je kromě vynikajícího jídla připraven bohatý doprovodný program. Jídlo se podává formou sharování, což znamená, že pokrmy jsou položeny do středu stolu a rodina si nabírá z mís dle libosti jako doma. „Jen ten mech dostává u rodinných brunchů zabrat, musíme děti víc hlídat," smějí se majitelé. O mech se totiž musí pečlivě starat, sice má být živ z vlhkosti vzduchu, ale v místnosti není dost potřebné vlhkosti, a tak se musí každou noc kropit.
Restaurace je perfektním místem pro obchodní schůzky či pořádání nejrůznějších eventů pro korporátní klientelu. Salonek s videoprojektorem má kapacitu 60 míst, celá restaurace disponuje 120 místy k sezení, v případě akce formou rautu pojme až 200 osob. Zcela jistě si vyberete z široké palety vín, protože vinná karta čítá kolem 400 druhů vín včetně 160 etiket Champagne.
Výhodou restaurace je také to, že se nachází ve stejné budově jako hotel Victory. Ten nabízí hostům moderní designově zařízené pokoje s vysokorychlostním Wi-Fi připojením zdarma. V suterénu budovy si hosté mohou dopřát thajské masáže a kosmetické služby v relaxačním centru ThaiStar, které přináší opravdu autentický zážitek.
Až tedy navštívíte nedaleký Golf klub Autodrom Brno a začne vám kručet v břiše, zajeďte si zpříjemnit odpoledne silným hovězím consommé z oháňky a dobrou jelení kýtou na víně.
(PR)
Více informací na www.restaurantsignature.cz
@restaurantsignature.brno
|
Přihlášení Golf News
Kontakty
Redakce
Inzerce na www.golfinfo.cz
Inzerce v týdeníku Golf News
Inzerce v časopise Golf
Advertising in Golfinfo.cz in English
Advertising in Golf News in English
GOLF magazine profile in English
Profil časopisu Golf
Profil a ceník Ročenky Golf 2025/26
Profil Hot Travel Revue 2025
Profil Hot Equipment Revue 2025
Profil Hot Wellness Revue 2025
Austerlitz Golf Trophy 20.- 23.5.2025
Czech PGA Tour 2025
World Corporate Golf Challenge
Národní finále 13.8.2025
Kaskáda Golf Trophy 2.-5.10.2025
Grandfinále Czech PGA Tour 2025
CCB, spol. s r. o.
Okružní 19
638 00 Brno
šéfredaktor: Josef Slezák
e-mail: golfinfo@golfinfo.cz
mobil: +420 604 210 053
tel.: +420 545 222 774
RSS Sitemap Tvorba webových stránek Brno - Webservis © 2024. Všechna práva vyhrazena.
Zásady zpracování a ochrany osobních údajů.