Učíte-li se techniku patování, která bude vhodná právě pro vás, je potřeba zohlednit dvě věci. Tou první je vyslat míč po křivce, kterou jste si zvolili, druhá spočívá v dobré kontrole rychlosti. A také se tolik nezaměřujte na techniku, spoléhejte na přirozený instinkt. Je to podobné jako při nadhazování míčku v baseballu nebo při střelbě v basketbale – také se soustředíte na cíl, aniž byste v tu chvíli přemýšleli o technice. Abyste si na greenech počínali úspěšně, zkuste se držet tří uvedených doporučení.
1. Odhad a vizualizace
V mysli si vytvořte jasný obraz svého následujícího patu. Představe si, jak jede míček do jamky a kudy do ní vstoupí.
2. Do patu se ponořte
Jakmile jste připraveni odtáhnout patr dozadu, jediná věc, kterou v ten okamžik máte v hlavě, je obraz patu. Dovolte úderu, aby se naprosto shodoval s vaší představou. Nechte se tím absolutně pohltit. Vizualizace patu vám dovolí napřáhnout hůl a vést ji do míče přesně podle vašich představ. Nepřemýšlejte v tu chvíli, jak daleko půjdou paže v nápřahu a poté do míče.
3. Klidná hlava
Držte hlavu v klidu tak dlouho, jak jen to je možné, ideálně dokud míček zcela nezastaví. Zabráníte tím tomu, že jej pošlete po nezamýšlené dráze.
Foto: Getty Images
|

Přihlášení Golf News








Kontakty
Redakce
Inzerce na www.golfinfo.cz
Inzerce v týdeníku Golf News
Inzerce v časopise Golf
Advertising in Golfinfo.cz in English
Advertising in Golf News in English
GOLF magazine profile in English
Czech Golf Guide - Yearbook 2026/27
Hot Travel Revue 2026
Hot Equipment Revue 2026
Hot Wellness Revue 2026
Profil časopisu Golf
Profil a ceník Ročenky Golf 2026/2
Hot Travel Revue 2026
Hot Wellness Revue 2026
Austerlitz Golf Trophy 2026
Kaskáda Golf Trophy 2026
World Corporate Golf Challenge 2026
Open Golf Series 2026
CCB, spol. s r. o.
Okružní 19
638 00 Brno
šéfredaktor: Josef Slezák
e-mail: golfinfo@golfinfo.cz
mobil: +420 604 210 053
tel.: +420 545 222 774
RSS Sitemap Tvorba webových stránek Brno - Webservis © 2024. Všechna práva vyhrazena.
Zásady zpracování a ochrany osobních údajů.