Golfový resort Haugschlag se profiluje silným příklonem ke kulinářství a jídlo je tu vyzdvihovanou součástí celodenního golfového zážitku. Resort disponuje nejenom dvěma 18jamkovými hřišti, ale také dvěma restauracemi: Schindler je v prostorách klubovny, ty nejzajímavější večerní akce však probíhají ve druhé – v prastarém hostinci Perzy, tři kilometry od hřiště.
Tam si nikdo na nic nehraje, personál ani hosté, prostředí malých místností se starobylým vybavením dá všechny spolehlivě dohromady. Často není pro hluk slyšet vlastního slova, všichni nadšeně křičí jeden přes druhého, velice dobře a zemitě se tady jí – a samozřejmě i pije. Do Perzy se dá zajít i mimo turnaje, jen je potřeba pohlídat otevírací dny.
Když se tady ubytujete, určitě se vyplatí vzít si nocleh s polopenzí. Večeře pro ubytované bývají čtyř- až pětichodové, dost slavnostní, hlavní chod nebývá ošizen na velikosti, jak se občas jinde stává, a umějí udělat skvělé maso, hlavně hovězí. Když si dáte všechny chody, zákusek jíte z posledních sil.
Když je teplo, dá se večeřet venku za okny jídelny, tam je posezení velice romantické, poblíž jsou veliké kameny, odhalené před několika lety na místě bývalého lesíka. Svíčky, někdy lampiony, občas po turnajích živá hudba... V podstatě pokaždé tady narazíte na českou obsluhu, ta vám dokáže poradit, zorientovat se v někdy záhadných pojmech rakouského jídelníčku.
Ve Schindleru je i snídaně zážitek. Nic nechybí, nic nepřebývá, je tam všechno od lososa přes vajíčka a domácí marmelády, mnoho druhů pečiva až po ranní šampaňské. Člověk brzy zjistí, jaký je rozdíl mezi rakouskými regionálními produkty a zbožím ze supermarketu.
Po hře si hosté, jak uvádí spolumajitel resortu Hans Geist, většinou dávají jednodušší jídla, nejčastěji řízek. S ním mám spojen zážitek: před pár lety nám kuchař doporučil vyzkoušet si řízkovou desku pro dva, to bylo k nesnědení, se spoustou příloh a salátů. Po turnajích bývají někdy řízky tak velké, že si je nejeden hráč dojídá ještě v autě, asi to dělají naschvál, abychom si to pamatovali. Rychlých jídel mají vždycky po ruce několik, dvě osmnáctky dodávají restauraci spousty strávníků.
A ještě jedno jídlo, kde se nespletete – bramborové šulánky s mákem. Někdo si je dává jako zákusek, někomu stačí jako hlavní jídlo. Bývá jich poctivá dávka, jsou hodně syté. No a palačinky, dortíky...
Převzato z časopisu GOLF 6/2020
Připravil: Ivo Doušek
Více o Golf Resortu Haugschlag:
https://golfresort.at/
Přihlášení Golf News
Kontakty
Redakce
Inzerce na www.golfinfo.cz
Inzerce v týdeníku Golf News
Inzerce v časopise Golf
Advertising in Golfinfo.cz in English
Advertising in Golf News in English
GOLF magazine profile in English
Profil časopisu Golf
Profil a ceník Ročenky Golf 2025/26
Profil Hot Travel Revue 2025
Profil Hot Equipment Revue 2025
Profil Hot Wellness Revue 2025
Austerlitz Golf Trophy 20.- 23.5.2025
Czech PGA Tour 2025
World Corporate Golf Challenge
Národní finále 13.8.2025
Kaskáda Golf Trophy 2.-5.10.2025
Grandfinále Czech PGA Tour 2025
CCB, spol. s r. o.
Okružní 19
638 00 Brno
šéfredaktor: Josef Slezák
e-mail: golfinfo@golfinfo.cz
mobil: +420 604 210 053
tel.: +420 545 222 774
RSS Sitemap Tvorba webových stránek Brno - Webservis © 2024. Všechna práva vyhrazena.
Zásady zpracování a ochrany osobních údajů.