Spa Hotel Ulrika
Poradna pravidla Úleva pro pat z foregreenu

Úleva pro pat z foregreenu

Otázka

Dobrý den. Míček mi skončil na forgreenu, kousek od jamky. Chtěla jsem proto patovat, ale ve směru hry byl springler. Mohla jsem čerpat úlevu? Kdysi mi někdo řekl, že pokud chci patovat s forgreenu a ve msěru hry mám springler, mohu čerpat úlevu. Pokud bych však chtěla chipovat, tak nárok na úlevu nemám. Mohl byste mi poradit. Děkuji

Odpověď

Co se týká úlevy ve směru hry, vůbec nezáleží na tom, zda chcete patovat nebo chipovat, ale na tom, kde váš míč leží, popřípadě jaká jsou použita místní praavidla.
1) Podle golfových pravidel máte nárok na úlevu ve směru hry pouze pokud váš míč leží na greenu, a tam už se springlery nedávají
2) Pokud ležíte na foregreenu a v místních pravidlech se nic o springlerech u greenu nepíše, neexistuje žádný nárok na úlevu z překážení ve směru hry ani když by patovací úder byl prokazatelně tou nejlepší možností.
3) Vždy se ale podívejte do místních pravidel či tzv. hard card. Vzorové místní pravidlo, které za určitých podmínek tuto úlevu umožňuje, totiž existuje a záleží jen na soutěžním výboru, zda ho pro turnaj aplikuje, či nikoli.

17.7.2019

Dotaz na pravidla

Přihlášení Golf News


OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
6000 Kč,-

Set želez Exotics EXi (5–PW), shaft UST Mamiya 40 F3 (flex R). Tradiční tvar, menší offset, maximální kontrola i délka. Skvělý poměr cena/výkon! ...