Spa Hotel Ulrika
Poradna pravidla Při patování pohnu soupeřovým míčem na greenu

Při patování pohnu soupeřovým míčem na greenu

Otázka

Platí pravidlo 13,1d o beztrestném pohnutí míčem i v případě,že při patování trefím soupeřův míček na grínu?

Odpověď

Bohužel ne. Odehrání míče není "náhodný pohyb", a tak pokud váš míč odehraný z jamkoviště trefil jiný míč ležící v klidu na jamkovišti, pak se váš míč hraje dál jak leží, zatímco ten druhý se vrací na původní místo.

Zda to bude trestné záleží na formátu hry. Píšete o trefení "soupeřova" míčku, takže se jedná o hru na jamky a tam je to beztrestné. Pokud by se jednalo o "spoluhráčův" míč při hře na rány nebo stableford, pak byste vyfasoval ještě dvě trestné rány. Viz výjimku u pravidla 11.1a

10.7.2019

Dotaz na pravidla

Přihlášení Golf News


OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
6000 Kč,-

Set želez Exotics EXi (5–PW), shaft UST Mamiya 40 F3 (flex R). Tradiční tvar, menší offset, maximální kontrola i délka. Skvělý poměr cena/výkon! ...