Partizan
Poradna pravidla Hráč odehraje míč, ležící ve vodní překážce

Hráč odehraje míč, ležící ve vodní překážce

Otázka

Hráč odehraje míč, ležící ve vodní překážce, tak nešťastně, že se míč v té samé vodní překážce ztratí. Musí hráč spustit nový míč nejprve na původní místo ve vodní překážce?

Odpověď

Hráč nemusí spustit míč ve vodní překážce, ale pokud si to bude přát, může spustit míč i mimo vodní překážku – viz pravidlo 26-2.

26-2. Míč odehraný ve vodní překážce
a. Míč se zastaví v té samé nebo jiné vodní překážce Jestliže se míč, který byl odehrán ve vodní překážce, zastaví v té samé nebo jiné vodní překážce, může hráč:
(i) s trestem jedné trestné rány hrát míč z místa, které je co nejblíže místu, ze kterého byla hrána poslední rána mimo vodní překážku (viz Pravidlo 20-5); nebo
(ii) postupovat podle Pravidla 26-1a, 26-1b nebo podle Pravidla 26-1c, pokud je použitelné, a to s trestem jedné trestné rány podle příslušného Pravidla. Pro potřeby Pravidla 26-1b nebo 26-1c se jako vztažný bod použije místo, kde původní míč naposledy překročil hranici vodní překážky, ve které míč leží.

29.1.2016

Dotaz na pravidla

Přihlášení Golf News


OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
6000 Kč,-

Set želez Exotics EXi (5–PW), shaft UST Mamiya 40 F3 (flex R). Tradiční tvar, menší offset, maximální kontrola i délka. Skvělý poměr cena/výkon! ...