Spa Hotel Ulrika
Kvízy Golfová pravidla - vysoká obtížnost

Golfová pravidla - vysoká obtížnost


Hráč, frustrovaný svým patováním, vyřadil po devítce patr a bez zdržování ho nahradil jiným. Na odpališti desítky zjistil, že měl 14 holí a že nahrazení provedl neoprávněně. Bude potrestán?
Ano, změna byla provedena, hráč obdrží všeobecný trest a musí pokračovat ve hře novým patrem
Ne, hráč nebude penalizován, když zjistí a napraví tuto chybu před zahráním další rány tímto nahrazeným patrem.
Ne, hráč nebude penalizován, když zjistí a napraví tuto chybu před zahráním další rány jakoukoliv holí.
Může hráč, pokud se rozhodne vzít úlevu od abnormálního stavu hřiště, spustit míč v bankru a ten se může vykutálet na fervej, pokud i ta je součástí příslušné oblasti úlevy?
Ano
Ne
Pravda nebo lež? Pouze když je míč na jamkovišti, překáží abnormální stav hřiště, ať už na jamkovišti nebo mimo něj, také když překáží ve směru hry.
Pravda
Lež
Může Soutěžní výbor může přijmout Místní pravidlo umožňující beztrestnou úlevu od překážení dočasně nepohyblivých závad nacházejících se na hřišti nebo mimo něj?
Ano
Ne
Ano, ale minimálně část závady musí ležet na hřišti
Může hráč odevzdat jinou skóre kartu, než tu, kterou dostal při startu?
Ano, pokud hráč ztratí svou kartu, může odevzdat výsledky na jiné skóre kartě, ta však musí obsahovat jméno hráče, výsledky na jamkách a podpisy hráče a zapisovatele.
Ne, jakmile hráč zjistí, že ztratil původní skóre kartu, musí okamžitě informovat soutěžní výbor a počkat, než dostane náhradní.
Ne, hráč může odevzdat svůj výsledek jen na oficiální skóre kartě vydané soutěžním výborem.
Může hráč absolvovat jednu nebo dvě jamky bez zapisovatele?
Ano, ale hráč musí výsledky zapsat sám a potvrdit svým podpisem
Ano, ale chybějící výsledky musí zapsat na základě hráčova prohlášení původně stanovený zapisovatel
Ne, jestliže není zapisovatel s hráčem po celou dobu hraného kola, nemůže být výsledkový lístek řádně potvrzen
Bude hráč zprostěn trestu, když mu soutěžní výbor přidělí skóre kartu se nesprávným hendikepem?
Ne, pokud odevzdá skóre kartu s vyšším hendikepem, který ovlivní jeho výsledek,bude diskvalifikován
Ano, hráč není povinnen kontrolovat údaje uvedené na skóre kartě
Ne, ale trest diskvalifikace mu bude prominut
Je pravda, že pokud hráč drží hůl rukama odděleně od sebe, nesmí držet předloktí u těla?
Ano, jinak by vznikal kotvící bod
Ano, hráč nesmí držet předloktí u těla bez ohledu na to, jak drží rukama hůl
Ne, vznik kotvícího bodu je podmíněn použitím dlouhého patru
Může mít více hráčů své hole v jednom bagu, I kyž je jich dohromady více než 14?
Ano, hole každého hráče by ale měly být od sebe jednoznačně odlišitelné
Ano, musí jít ale o partnery při čtyřhře
Ne, hráči nesmí sdílet golfový bag
Může si hráč mezi dvěma jamkami beztrestně půjčit od spoluhráče jeho patr a zkusit si s ním pár patů?
Ne, půjčení jakékoli hole od jiného hráče je trestné
Ne, beztrestně může hráč cizí hůl použít jen k cvičným švihům, nesmí ale zahrát žádnou ránu
Ano, zakázáno je jen půjčení hole k zahrání rány, která se počítá do hráčova výsledku.

Přihlášení Golf News



Poradna

Může být profík kedíkem amatéra?

Pekne pozdravujem pán Slezák. Prosím Vás môže mi na komerčnom dospeláckom turnaji robiť caddyho môj golfový tréner. N ...

Poradna

Žena, začátečník - nákup holí

Dobrý den, jsem úplný začátečník a ráda bych si pořídila své první vybavení. Na výběr je mnoho možností a nevím jaké. ...

OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
6000 Kč,-

Set želez Exotics EXi (5–PW), shaft UST Mamiya 40 F3 (flex R). Tradiční tvar, menší offset, maximální kontrola i délka. Skvělý poměr cena/výkon! ...